Hades en Torpedo versterken samenwerking om de eigen jeugd nog meer kansen te geven

Zaterdag 1 augustus ondertekenden de Hasseltse voetbalclubs Hades en Torpedo een nieuwe samenwerkingsovereenkomst genaamd Talentorama. De naam maakt duidelijk dat de visie van deze samenwerking draait rond de ontwikkeling van jong talent. Met als ultieme doel zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar de eerste elftallen. Maar ook kennis uitwisselen, materialen delen en een gezamenlijk aankoopbeleid maken deel uit van deze samenwerking XL. ”Samen naar meer is de boodschap” aldus de jeugdverantwoordelijken Kurt Bongaerts (Hades) en Eric Decoutere (Torpedo).

Torpedo en Hades staan al jaren bekend om hun kwalitatieve jeugdopleiding. Hades op IP (interprovinciaal niveau) en Torpedo op provinciaal niveau. Hun gelijklopende visie zorgt voor een sterke band tussen beide clubs. Met de ondertekening vandaag willen beide clubs een stap verder gaan. Ook al staan beide clubs op hun niveau al aan de top wat betreft de jeugdwerking. Met deze samenwerking willen Hades en Torpedo hun jeugdopleiding naar een nog hoger niveau tillen. Stilstaan is immers achteruitgaan.

De grootste sportfamilie van Hasselt

Centraal staat de ontwikkeling van talent van elke jeugdspeler. In eerste instantie door een opleiding aan te bieden die hun voetbalcapaciteiten permanent verbetert. Maar ook de maatschappelijke waarden, die beide clubs gemeenschappelijk hebben, vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. Open en transparant in samenspraak met de ouders zijn Hades en Torpedo familieclubs waar wederzijds respect de norm is en waar kinderen zich thuis voelen. Een grote familie van in totaal meer dan 800 jeugdspelers. Niet alleen kwalitatief maar ook kwantitatief letterlijk en figuurlijk de grootste sportfamilie van Hasselt.

De eerste ingrediënten van de samenwerking

De eerste ingrediënten van de samenwerking worden reeds dit jaar duidelijk en leggen de focus op het sportieve. Techniektraining voor de spelers van de U8 tot U 13 van Torpedo op de velden van Hades, gemeenschappelijke trainingen, competitiewedstrijden en trainingen op mekaars terreinen, gemeenschappelijke opleidingen voor trainers, één jeugdabonnement Hades/Torpedo voor de eerste ploegen … De toetreding van Hades tot het FRZA-jeugdproject van KRC Genk geldt hier nog eens als een extra troef. Het is een begin van een samenwerking die tot doel heeft de volgende jaren nog intenser te worden. Steeds met het einddoel voor ogen om op termijn de kernen van de eerste ploegen zoveel mogelijk samen te stellen met eigen jeugdspelers.

Nog groter in de toekomst?

Ook op extra-sportief vlak biedt deze samenwerking kansen. Om kosten te besparen bijvoorbeeld door materiaal te delen of samen aan te kopen. Samen activiteiten opzetten of gezamenlijke sponsorpakketten aanbieden, kunnen dan weer voor extra inkomsten zorgen. Mogelijkheden genoeg. In een maandelijkse overlegstructuur zullen deze en nieuwe kansen de volgende jaren aangepakt en benut worden. En kunnen we de familie hopelijk nog uitbreiden. Want Hades en Torpedo staan open voor een samenwerking met andere Hasseltse voetbal- of sportclubs die dezelfde waarden delen en de ontwikkeling van jeugdspelers op de eerste plaats zetten.

Hades – Torpedo (feest)dag

Zaterdag 1 augustus werd deze samenwerking XL officieel in gang geschoten met een heuse Hades – Torpedo dag waarbij er vanaf 10u wedstrijden werden georganiseerd voor de spelers van de u7 tot en met de u12. Helemaal Corona-proof dus en ook jammer genoeg zonder toeschouwers. Maar toch een ideaal moment voor de spelertjes om mekaar beter te leren kennen. En deze samenwerking in te zetten met een sportief feest.